Zintuiglijk ontwerpen en inrichten

Het concept van Four Senses is gebaseerd op Zintuiglijk Ontwerpen en Inrichten.

Het doel van Zintuiglijk Ontwerpen is het creëren van een omgeving waar de mens het beste tot zijn recht komt. Het zintuiglijk afstemmen van de inrichting heeft een positieve invloed op ons welbevinden, onze prestaties en hoe wij onze omgeving ervaren.

Four Senses concept

Het Four Senses concept is ontwikkeld voor omgevingen en ruimten in algemene zin zoals bijvoorbeeld.

Een wijk, stad of dorp waar mensen graag willen wonen. 

Een winkel of horecagelegenheid om de juiste en betalende klanten te trekken.

Een kantoor om de arbeidsvreugde te versterken, de prestaties te verhogen en het ziekteverzuim te verminderen.

De gezondheidszorg om een healing en healthy omgeving te conditioneren en de logistiek te optimaliseren. Zowel voor de patiënt, de verpleging en de bezoeker.

Het onderwijs. Een op de leeftijdsgroep afgestemde omgeving geeft de scholier een veilige, stimulerende leeromgeving.

Kortom iedere ruimte of omgeving waar men zich bevindt. Door de zintuigen als maatstaf te nemen en van hieruit te ontwerpen ontstaan unieke mensgerichte omgevingen. Met zintuiglijk inrichten als uitgangspunt creëert men ook duurzame interieurs omdat men niet uitgaat van trends maar van de beleving en de daarbij behorende eisen.  

Door inrichting, kleur, licht, geluid en materialen op elkaar af te stemmen is het mogelijk om ruimtes te creëren met een grote toegevoegde waarde voor ons welzijn. Subtiele prikkelingen die zorgen voor extra energie, ontspanning of juist stimulatie en een betere concentratie.

Om tot een optimaal resultaat te komen werken kleur- en belevingsspecialist, geurspecialist, interieurarchitect en inrichtingsadviseur nauw met elkaar samen. Afgestemd op uw wensen en uiteraard in overleg kunnen wij u multidisciplinair van dienst zijn.